Puieti Pomi: Cires

cires radu Cires Radu este un soi romanesc de vigoare mijlocie, rezistent la ger si seceta. Fructul este mare (6-7 g) de culoare rosu brun. Pulpa este pietroasa cu gust dulce. Se recolteaza la inceputul lunii iunie.
cires severin Cires Severin, soi romanesc, de vigoare mijlocie-mare. Rezistent la multe boli, necesitand un numar mic de tratamente. Fructul este foarte mare (8-10g), de culoare rosu-purpuriu. Pulpa este pietroasa, cu gust dulce, neaderenta la sambure.Este destinat atat consumului in stare proaspata cat si industrializarii. Se recolteaza la sfarsitul lunii iunie.

Cires Van

Cires Van este un soi cu fructe mari,scurt-codiforme, pulpa pietroasa neaderenta la sambure ,de culoare rosie-purpurie. Se recolteaza la inceput de iunie.
Cires Stella Cires Stella este un soi autofertil , rezistent la ger , bun polenizator pentru celelalte soiuri ,foarte productiv. Pulpa pietroasa, fermitate medie, suculenta, dulce si acidulata, neaderenta la sâmbure de culoare rosie rosu marime medie. Se recolteaza la mijlocul lunii iunie.
Cires Kordia Cires Kordia este un soi de vigoare mijlocie, rezistent la ger si seceta , fructe mari de culoare rosu inchis-negru, cu pulpa pietroasa neaderenta la sambure.Productivitate mare. Se recolteaza la inceput de iulie.
Cires Merchant Cires Merchant este un soi semifiguros, cu fructe mari de culoare rosie. Se recolteaza la sfarsit de mai – inceput de iunie.
Cires Lapins Cires Lapins este un de vigoare medie, auto fertil, cu fructe mari, rosii, rezistente la crapare.Productivitate mare. Se recolteaza la jumatatea lunii iulie.
Cires Rubin Cires Rubin este de vigoare mijlocie, rodeşte constant şi abundent. Este rezistent la factorii de stres climatic. Fructul este de mărime, mijlocie spre mare (7,4 g), sferic cordiform, bombat pe partea dorsală, cu vârf rotunjit. Pieliţa este roşie rubinie, lucioasă, rezistentă la crăpare. Pulpa este roşie, pietroasă, suculentă, cu gust răcoritor. Se recolteaza la sfarsitul lunii  iunie.
Cires Superb Cires Superb este un soi  de vigoare medie, coroană globuloasăcu înflorire timpurie, productivitate mare. Fructul este mare (7g), tronconic, epiderma roşu purpurie, pulpa pietroasă,  sâmbure mijlociu, gust dulce. Se recolteaza la mijlocul lunii iunie.
Fara Poza Cires Daria este un soi de vigoare mijlocie, rodeşte predominant pe buchete de mai, înfloritul este târziu. Fruct codiform de culoare rosu inchis, marime medie-mare.Pulpa pietroasa. Se recolteaza la sfarsitul lunii iunie.
Fara Poza Cires Rivan este un soi de vigoare medie - mare, rezistenta mijlocie la ger. coroana larg piramidala, bine garnisita cu ramuri de rod, pedunculul lung si subtire. Fructul este mijlociu, cordiform - aplatizat, cu pielita de culoare rosie. Pulpa semi-pietroasa, dulce, acidulata. Se recolteaza in a doua jumatate a lunii mai.
Cires Bugarreau Burlat Cires Bigarreau Burlat este un soi de vigoare mijlocie, autosteril, foarte productiv, cu fructul mare, cordiform, rosu-viu, pulpa semipietroasa. Se recolteaza la sfarsitul lui mai.
Fara Poza Cires Sunburst este un soi de vigoare medie, rezistent, autofertil, cu inflorire tarzie.  Fructele sunt de culoare rosie ,mari si zemoase . Productivitate mare. Se recolteaza la mijlocul lunii iunie.
Cires Summit Cires Summit este un soi de vigoare mijlocie, cu coroană piramidală. Fruct mare ,de forma sferica usor turtit.Pulpa tare, semicrocanta neaderenta la sambure. Culoare rosu-carmin. Se recolteaza la mijlocul lunii iunie.
Cires Karina Cires Karina este un soi viguros, cu fructe mari, inflorire tarzie. Fructele au culoarea rosu-maroniu spre negru. Se recolteaza la sfarsitul  lunii iulie.
Cires Regina Cires Regina este un soi de vigoare mijlocie, cu coroana larga, rezistent la ger si seceta, cu productivitate mare. Fructele sunt mari spre foarte mari , sferice cu partea dorsala bombata de culoare roşu-purpuriu , pulpa este pietroasa, suculenta, gust dulce,neaderenta la sâmbure. Se recolteaza spre sfarsitul lunii iulie.
 Cires Gersmerdorf Cires Gersmerdorf (Schneiders Späte Knorpelkirsche) este un soi de vigoare mare, cu coroana larga, rezistent la ger si seceta, cu productivitate medie. Fructele sunt mari, cordiforme cu partea dorsala bombata de culoare rosiu sangeriu, pulpa este pietroasa, suculenta, gust dulce, neaderenta la sambure.  Se recolteaza la sfarsit de iunie –inceput de iulie.
 Cires Hedelfinger Cires Hedelfinger (Hedelfinger Riesenkirsche) este un soi de vigoare mare, rezistent la ger, cu productivitate ridicata, iar fructele sunt rezistente la pastrare si transport. Fructele sunt mari, cordiforme – alungite de culoare rosie inchisa, pulpa este pietroasa, suculenta, gust dulce, semiaderenta la sambure. Se recolteaza  la mijlocul lui iulie.

Cauta in site

Portaltoi

 • Portaltoi mar +

  M9 - portaltoi de vigoare mica, inradacinare superficiala. Prefera soluri fertile, permeabile,irigate. Este cel mai folosit portaltoi pe plan mondial pentru livezile superintensive. Durata de viata 15 ani. Necesita obligatoriu sistem de sustinere. Este mai rezistent la frig decat M26.M26 – portaltoi de vigoare mica, inradacinare mai buna decat M9. Prefera soluri fertile, permeabile,irigate. In principiu se poate autosustine. In comparative cu M9 suporta mai greu solurile secetoase sau umede. Nu a fost folosit in Romania in cultura.MM106 –portaltoi de vigoare mijlocie. Inradacinare buna.Nu necesita sistem de sustinere. Durata de viata 30-35 ani. Pentru livezi cu maxim 1.250pomi/hectar.  
 • Portaltoi par +

  Gutui A – portaltoi de vigoare mare.Inradacinare profunda.Este rezistent la seceta si ger. Este precoce si productiv.Gutui BA 29 – aceleasi caracteristici ca si gutuiul A doar vigoarea este mai redusa cu 10-15%.Gutui Adams-portaltoi de vigoare mica, foarte precoce si productiv. Gutui C- portaltoi de vigoare mica, comparabil cu M9 la mar. Necesita sistem de sustinere si irigare.  
 • Portaltoi cires +

  Mahaleb-portaltoi de vigoare mare. Rezistent la seceta. Nu suporta solurile umede. Imprima soiurilor vigoare mare in primii ani, apoi se stopeaza. Nu necesita sistem de sustinere sau irigare.GiSelA 5- portaltoi de vigoare mica. Pretentios la tipul de sol. Necesita obligatoriu sistem de sustinere si irigare. Cel mai folosit portaltoi in Europa pentru livezi superintensive. Necesita mare atentie la lucrarile agrotehnice.GiSelA 6 –portaltoi de vigoare mijlocie.Mai putin pretentios decat GiSelA 5 la conditiile de sol, apa si ingrijire. Este cel mai folosit portaltoi in S.U.A. Nu necesita sistem de sustinere si in principiu nici sistem de irigare.Colt – portaltoi de vigoare mijlocie – mare. Suporta solurile umede in schimb este sensibil la ger si seceta.  
 • Portaltoi prun +

  St Julien A – portaltoi de vigoare mijlocie. Suporta multe tipuri de sol.Nu este rezistent la ger.Mirobolan C5 – portaltoi de vigoare mare. Recomandat pentru soluri sarace.Mirobolan dwarf – portaltoi de vigoare mica-mijlocie. Imprima soiurilor altoite vigoare mica si precocitate de rodire.  
 • 1

Sortiment curent

 

Pentru mai multe informatii detaliate despre soiurile de pomi fructiferi pe care le oferim spre vanzare va rugam sa accesati butonul de mai jos.

Vezi sortiment !

Producem puieti de pomi fructiferi pentru plantatii intensive si superintensive:
 • Mar (portaltoi M9,MM106);
 • Par si Gutui (portaltoi gutui MA, MC, Adams, BA 29);
 • Cires (portaltoi Colt, GiSelA 5, GiSelA 6);
 • Prun, Cais, Piersic (portaltoi St.Julien A, Mirobalan C5).