Puieti Pomi: Par

par getica Getica, soi romanesc de vigoare mijlocie, cu coroana piramidala. Fructe de forma piriforma usor alungite de culoare galbena acoperite cu rosu pe partea insorita.Pulpa alba, semifondanta, suculenta. Se recolteaza la mijlocul lunii august.
par daciana Daciana este un soi romanesc de vigoare mijlocie, rodeste pe mladite, coroana piramidal globuloasa. Fruct de culoare galben pai cu rosu pe 30-50% din fruct pe partea insorita. Pulpa alba, fondanta cu suculenta buna, caltate gustativa foarte buna. Se recolteaza la mijlocul lunii iulie.
par monica Monica, soi romanesc de vigoare mijlocie, rezistent la rapan. Fruct de culoare verde-galbui acoperit cu rosu aprins pe partea insorita. Pulpa alba, crocanta,suculenta. Se recolteaza la sfarsitul lunii septembrie-inceputul lunii octombrie.

Par Favorita lui Clapp

Favorita lui Clapp este un soi american, cu vigoare mare, cu fructificare pe ramuri scurte, parţial autofertil, intră devreme pe rod, este productiv, rezistent la secetă şi ger, înflorire semitârzie, sensibil la afide. Fructul are o greutate medie de aproximativ 130-160g, este scurt piriform, de culoare verde-gălbui, cu roşu carmin dungat pe aproape toată suprafaţa. Pulpa este albă, foarte suculentă, fină, fondantă, intens aromată, gust dulce-vinuriu. Fruct bun pentru consum în stare proaspătă. Se recoltează la jumătatea lunii august.
Par Untoasa Hardy Untoasă Hardy, soi francez , este viguros, cu trunchiul şi axul puternice, coroana îngust conică, capacitate redusă de ramificare, fructifică preponderent pe formaţiuni scurte, intră târziu pe rod, este sensibil la ger, produce mult şi constant. Fructul are o greutate medie de aprximativ 120-140g, este scurt conic, cu vârful larg, de culoare verde-gălbuie acoperit integral sau parţial cu rugină grosieră. Pulpa este albă, semifondantă, foarte suculentă, dulce vinurie. Se recoltează la sfârșitul sfârşitul lunii septembrie.  Fructele pot fi păstrate după recoltare timp de 30-60 zile.
Par Napoca Napoca, soi românesc, de vigoare mijlocie spre mare, fructifică pe ramuri scurte, este  parţial autofertil, intră repede pe rod, este productiv, rezistent la ger. Fructul are o greutate medie de aproximativ 130-150g, este piriform, de culoare galben-verzui, roşiatic pe partea însorită. Pulpă este fondantă. Se recoltează la sfârșitul lunii august.
Par Argessis Argessis, soi românesc, are vigoare mijlocie, capacitate bună de ramificare semitardiv, rezistent la boli şi dăunători, are producții foarte mari de aproximativ 25-30 t/ha. Fructul are o greutate medie de aproximativ 120-140g, este piriform, de culoare verde-gălbui acoperit cu roşu-aprins peste 50% din suprafată. Pulpa are consistenţă medie, este suculentă, fondantă. Se recoltează la jumătatea lunii august.
Par Williams Williams, soi englezesc,  este semiviguros, intră repede pe rod, are producții mari, este parţial autofertil, înfloreşte târziu. Este sensibil la ger şi secetă. Fructul este mijlociu spre mare, piriform, cu conturul neregulat, galben-pai, cu rugină la ambele capete, foarte bun pentru masă şi industrializare, cu pulpa albă, fondantă, fără sclereide, foarte suculentă, dulce-vinurie, puternic aromată. Se recoltează la sfârșitul lunii august.
Par Abatele Fetel Abatele Fetel, soi originar din Italia, este semiviguros, de tip spur, intră devreme pe rod, este productiv, dar inconstant, rezistent la boli, pretenţios la temperatură în perioada polenizării şi fecundării. Fructul este mare, piriform alungit, de culoare verde-gălbui, uşor rumenit pe partea însorită. Pulpa este de culoare albă, fermă, dar la maturitatea de consum devine fondantă, suculentă, aromată. Se recoltează la sfârșitul sfârşitul lunii septembrie. Fructele pot fi păstrate după recoltare timp de  60-90 zile.
Par Curé Curé, soi francez  viguros, cu bună capacitate de ramificare,  produce mult dar inconstant, este  sensibil la rapăn şi ger,  soi triploid, fructifică în general partenocarpic. Fructul este mare, piriform, alungit, asimetric, cu o dungă de rugină longitudinală şi un şanţ discret. Epiderma este verde-gălbuie la maturitate. Pulpa este albă-gălbuie, densă, slab parfumată şi potrivit de dulce cu sclereide fine şi gust uşor astrigent. Se recoltează la începutul  lunii octombrie. Fructele pot fi păstrate după recoltare timp de  100-150 zile.
Par Conference Conference, soi englezesc, de vigoare mijlocie, intră devreme pe rod, foarte productiv, rodește partenocarpic, are capacitate slabă de ramificare,  este rezistent la ger, sensibil la secetă şi brume. Fructul este mijlociu spre mare, piriform, de culoare verde-gălbui, uneori slab rumenit pe partea însorită şi cu o calotă de rugină în jurul caliciului. Pulpa este alb-gălbuie, suculentă, dulce, puţin acidulată. Se recoltează la sfârșitul sfârşitul lunii septembrie.  Fructele pot fi consumate în octombrie-noiembrie.
Par Contesa de Paris Contesa de Paris, soi obținut în Franța,  este de vigoare mijlocie, întră târziu pe rod, este foarte productiv, înfloreşte timpuriu sau semitimpuriu, fiind afectat de brumele de primăvară, este sensibil la boli. Fructul este mijlociu spre mare, piriform, de culoare verde-gălbui cu puncte mici de rugină, cu pulpa albă, fondantă și suculentă. Se recoltează în  luna octombrie. Fructele pot fi păstrate după recoltare timp de  150-180 zile.

 

Cauta in site

Portaltoi

 • Portaltoi mar +

  M9 - portaltoi de vigoare mica, inradacinare superficiala. Prefera soluri fertile, permeabile,irigate. Este cel mai folosit portaltoi pe plan mondial pentru livezile superintensive. Durata de viata 15 ani. Necesita obligatoriu sistem de sustinere. Este mai rezistent la frig decat M26.M26 – portaltoi de vigoare mica, inradacinare mai buna decat M9. Prefera soluri fertile, permeabile,irigate. In principiu se poate autosustine. In comparative cu M9 suporta mai greu solurile secetoase sau umede. Nu a fost folosit in Romania in cultura.MM106 –portaltoi de vigoare mijlocie. Inradacinare buna.Nu necesita sistem de sustinere. Durata de viata 30-35 ani. Pentru livezi cu maxim 1.250pomi/hectar.  
 • Portaltoi par +

  Gutui A – portaltoi de vigoare mare.Inradacinare profunda.Este rezistent la seceta si ger. Este precoce si productiv.Gutui BA 29 – aceleasi caracteristici ca si gutuiul A doar vigoarea este mai redusa cu 10-15%.Gutui Adams-portaltoi de vigoare mica, foarte precoce si productiv. Gutui C- portaltoi de vigoare mica, comparabil cu M9 la mar. Necesita sistem de sustinere si irigare.  
 • Portaltoi cires +

  Mahaleb-portaltoi de vigoare mare. Rezistent la seceta. Nu suporta solurile umede. Imprima soiurilor vigoare mare in primii ani, apoi se stopeaza. Nu necesita sistem de sustinere sau irigare.GiSelA 5- portaltoi de vigoare mica. Pretentios la tipul de sol. Necesita obligatoriu sistem de sustinere si irigare. Cel mai folosit portaltoi in Europa pentru livezi superintensive. Necesita mare atentie la lucrarile agrotehnice.GiSelA 6 –portaltoi de vigoare mijlocie.Mai putin pretentios decat GiSelA 5 la conditiile de sol, apa si ingrijire. Este cel mai folosit portaltoi in S.U.A. Nu necesita sistem de sustinere si in principiu nici sistem de irigare.Colt – portaltoi de vigoare mijlocie – mare. Suporta solurile umede in schimb este sensibil la ger si seceta.  
 • Portaltoi prun +

  St Julien A – portaltoi de vigoare mijlocie. Suporta multe tipuri de sol.Nu este rezistent la ger.Mirobolan C5 – portaltoi de vigoare mare. Recomandat pentru soluri sarace.Mirobolan dwarf – portaltoi de vigoare mica-mijlocie. Imprima soiurilor altoite vigoare mica si precocitate de rodire.  
 • 1

Sortiment curent

 

Pentru mai multe informatii detaliate despre soiurile de pomi fructiferi pe care le oferim spre vanzare va rugam sa accesati butonul de mai jos.

Vezi sortiment !

Producem puieti de pomi fructiferi pentru plantatii intensive si superintensive:
 • Mar (portaltoi M9,MM106);
 • Par si Gutui (portaltoi gutui MA, MC, Adams, BA 29);
 • Cires (portaltoi Colt, GiSelA 5, GiSelA 6);
 • Prun, Cais, Piersic (portaltoi St.Julien A, Mirobalan C5).